متن پیام رئیس موسسه پژوهشی علوم وصنایع غذایی به مناسبت روز جهانی غذا بدین شرح است
همه ساله 25 مهرماه مصادف با 16 اکتبر بمناسبت سالروز تاسیس سازمان جهانی فائو بعنوان روز جهانی غذا گرامی داشته شده و مراسم سالیانه این روز، ما را به تفکر در خصوص وضعیت تغذیه، گرسنگی، کمبود منابع غذایی در جوامع بشری، امنیت و سلامت غذا، بحران های پیش رو و نقشی که از منظر وظائف انسانی، اخلاقی و حرفه ای بر عهده ماست وادار می سازد. غذا در زمره اولین و اساسی ترین نیاز انسان شناخته شده و تامین غذای سالم بی تردید جزو بدیهی ترین و دشوارترین وظیفه های ممکن برای مسئولین هر جامعه از سطح خانواده تا سطوح منطقه ای، ملی و فراملی است.
روز جهانی غذا در سال 2020 در حالی با شعار "رشد، تغذیه، پایداری. با یکدیگر. عملکرد امروز ما آینده ماست " برگزار می گردد که ایران و جهان با شیوع ویروس کووید 19 روبرو بوده و در پی آن سبد غذایی خانوار از این پدیده تاثیر پذیرفته و با دشواری همراه گشته است. گزارش های جهانی از روند رو به رشد میزان گرسنگی در جامعه بشری در قرن حاضر حکایت داشته و مشکلات ناشی از سوء تغدیه، رژیم های نادرست و الگوهای غذایی ناسالم سلامت صدها میلیون انسان بویژه کودکان و اقشار آسیب پذیر را در معرض مخاطره قرار داده است. از طرفی رویه های نامطلوب تولید از جمله بهره گیری بی رویه از سموم و آفت کش های کشاورزی، آلودگی و فساد مواد غذایی، و نیز روش های ناکارامد و ناعادلانه عرضه و توزیع، و شرایط ظالمانه تحریم های بین المللی در کشور ما ، دسترسی به غذای سالم و کافی را برای بسیاری با محدودیت همراه ساخته است.
در این شرایط نقش متخصصین حوزه ها و گرایش های مختلف وابسته به علوم و صنایع غذایی روز به روز نمود بیشتری پیدا می کند به نحوی که شعار " عملکرد امروز ما آینده ماست " در تامین غذای سالم و کافی بیش از هر گروه دیگر متوجه ما و دست اندرکاران این حوزه بوده و کنش فعالانه و هوشمندانه ما در عرصه تحقیق، توسعه و تولید راهکار تحقق این شعار و سلامت آینده جامعه را رقم خواهد زد.
موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به عنوان یکی از مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیش از سه دهه تجربه تحقیقات کاربردی و تعامل با صنایع تولیدی در رویکردی نوین، تحقیقات در خصوص سلامت غذا از مزرعه تا سفره را در برنامه خود قرار داده و همچون گذشته حمایت از پژوهش های کاربردی در جهت دستیابی به غذای سالم، کافی و فراسودمند در شرایط بحرانی حاضر را اعلام می دارد. بدین مناسبت ضمن گرامیداشت روز جهانی غذا، از تلاش روزافزون و خستگی ناپذیر صنعتگران، پژوهشگران، متخصصین و اندیشمندان عرصه تولید و نیز دست اندرکاران توزیع، کنترل و نظارت بر سلامت غذا تقدیر نموده و توان و پویایی بیش از پیش این فرهیختگان و فعالان بی بدیل، بویژه همکاران پرتلاش موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی را آرزو می نماید.
به امید دستیابی به جهانی عاری از گرسنگی و ایرانی سرشار از سلامت و امنیت غذایی.
۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۸
کد خبر: ۷۲۴۰۸۳
دکتر قدیر رجب زاده، رئیس موسسه پژوهشی علوم وصنایع غذایی در پیامی، ۲5 مهرماه (۱۶ اکتبر) روز جهانی غذا را به دست اندرکاران حوزه غذا تبریک گفت و ضمن پاسداشت خدمات فعالان این حوزه، در این خصوص نکاتی چند را اظهار داشت.
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
نظر شما